Home » Cum să faci orice » Cum faci, acasă, cașcaval pane. Cea mai simplă rețetă

Cum faci, acasă, cașcaval pane. Cea mai simplă rețetă

Violeta Badea / 14.06.2021, 14:36
Cum faci, acasă, cașcaval pane. Cea mai simplă rețetă

Cașcavalul pane este un preparat delicios, fin și merge servit alături de o salată verde sau o garnitură de legume. Totuși, foarte multe persoane preferă să-l mănânce la restaurant, deoarece nu reușesc să-l gătească acasă. Ei bine, în acest material îți vom explica, pas cu pas, cum se face cașcavalul pane chiar la tine acasă. Iată cea mai simplă rețetă!

Cum faci, acasă, cașcaval pane

Cui nu-i place cașcavalul pane? Ei bine, acest preparat este preferat de cei mici, dar și de cei mari. Cașcavalul pane ne amintește de perioada copilăriei, deoarece bunicii sau părinții ni-l preparau la diferite ocazii. Multe persoane preferă să meargă în restaurante, deoarece nu reușeste să-l prepare acasă și întâmpină tot felul de probleme.

Unii se plâng că acesta se îmbibă cu ulei, alții spun că se împrăștie în tigaie și alte persoane spun că se topește cascavalul. Toate aceste probleme i-au făcut pe unii să renunțe la ideea că-l pot face acasă. Tocmai de aceea, ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă deosebit de simplă și mult mai sănătoasă față de ceea ce găsiți în restaurante.

Acasă știți, cu siguranță, că uleiul este mereu proaspăt și-l puteți personaliza în funcție de preferințe. De asemenea, acasă aveți posibilitatea să folosiți și câteva ierburi aromatice uscate, dar puteți adăuga și boia, piper sau alte condimente. Și unde mai pui că rețeta de cascaval pane e foarte simplă și nu necesită foarte multe ingrediente, deci este și foarte ieftină.

Așa cum știm, crusta de pesmet de deasupra joacă un rol foarte important în realizarea acestui preparat delicios. Este foarte important cum iese aceasta, astfel încât să nu aveam neplăcerea de a ni se împrăștia tot cașcavalul prin tigaie. Crusta trebuie să iasă suficient de groasă, deoarece cașcavalul se topește foarte repede și poate ieși foarte ușor la suprafață. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare.

Cascaval pane
Cascaval pane

Ingrediente

  • 100 de grame de făină
  • 400 de grame de cașcaval
  • 200 de grame de pesmet
  • trei ouă
  • o linguriță de ierburi aromatice

Mod de preparare

Bucata de cașcaval trebuie să fie tăiată în bucăți de grosimea unui deget. Marii bucătari spun că este bine ca acestea să stea peste noapte în frigider, astfel încât crusta să iasă ușor uscată. Se iau cele trei ouă și se bat bine cu un praf de sare. Apoi, pe un platou se așează făina, iar pe altul se pune pesmetul.

Bucățile de cașcaval se dau mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi din nou prin făină și în ou pentru a obține o crustă mai groasă și în final prin pesmet. Se pune ulei încins într-o crăticioară pentru a forma o baie de ulei. Se adaugă cașcavalul, se dă focul la mediu și se lasă pentru aproximativ două minute sau până cnd capătă o culoare aurie. După ce și-au schimbat nuanța, bucățile de cașcaval se scot pe un platou pe care am așezat hârtie absorbantă. Ulterior, cașcavalul pane se poate condimenta cu diverse ierburi aromatice. Sport la treabă și poftă bună!