Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de urmele de pix și carioci. Metoda banală și eficientă

Cum poți să scapi de urmele de pix și carioci. Metoda banală și eficientă

Manolică Anca / 20.06.2021, 15:45
Cum poți să scapi de urmele de pix și carioci. Metoda banală și eficientă

Cei mici simt mereu nevoia să deseneze ceva, de altfel, lucru foarte recomandat în procesul de dezvoltare a unei imaginații bogate. Dar ce ne facem atunci când încep să deseneze peste tot, pe pereți, pe haine și scaune .. și mai puțin pe caiete și hârtii colorate? Iată cum poți să scapi de urmele de pix și carioci foarte rapid. Această metodă simplă va fi aur pentru toți părinții.

Cum poți să scapi de urmele de pix și carioci

Dacă nu ai trecut tu prin așa ceva, sigur ai auzit de la prietenii tăi care sunt părinți că uneori nu reușesc să se mai înțeleagă cu prichindeii lor, atunci când vine vorba despre desenatul pe oriunde apucă. Deși această activitate este foarte importantă în dezvoltarea vastă a imaginației, încă de la vârste fragede, sigur că nu ți-ai dori să stai toată ziua să cureți hainele și pereții din casă.

Cum poți să scapi de urmele de pix și carioci? Ei bine, află că deși par greu de curățat, nu este și imposibil. Iar când vine vorba despre urmele de pix de pe pereții cu lavabilă, poți răsufla ușurat, pentru că aceste urme sunt cel mai ușor de scos. Nu trebuie decât să razi să folosești o lamă cu tăișul fin pentru a răzui urmele de pix, după care să speli cu un burete fin îmbibat cu apă, suficient de ușor cât să nu distrugi zugrăveala.

Atunci când te confrunți cu pete de pix sau carioi pe pe haine, situația se schimbă puțin. Nu este imposibil, dar procesul va fi puțin mai delicat. Pentru început, trebuie să vezi ce tip de mină/pastă are pixul pentru a ști cu ce soluție să îndepărtezi petele.

  • pix tradițional – dacă princhidelul a desenat cu un astfel de pix, având o bază uleioasă, pata va ieși dacă va fi curățată cu solvenți speciali.
  • pix cu pastă fluidă – petele cauzate deacestea sunt ușor de curățat. Ai nevoie doar de apă și detergent.
  • pix cu gel – când copiii tăi folosesc pixuri cu gel pentru a desena pe haine, pereți, țapițeria mobilei, draperii cel mai bine este să tamponezi suprafața pătată cu alcool rafinat sau alcool medicinal și să freci până când culoarea va dispărea. Nu uita să speli haina cu apă caldă și detergent, deoarece alcoolul sanitar lasă și el urme.
Urmele de pix de pe haine pot fi scoase destul de ușor
Urmele de pix de pe haine pot fi scoase destul de ușor

Cum scapi de urmele de pix cu fixativ sau gel antibacterian

Alte metode utile pentru a scăpa de astfel de pete de pe haine presupun folosirea unui fixativ sau a unui gel antibacterian pe bază de alcool. Dacă alegi fixativul, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi sprayul pe materialul pătat și să aștepți câteva minute până se usucă soluția. Spală apoi haina, frecând țesătura cu un detergent special pentru scoaterea petelor.

Dacă pata este de mai mult timp, atunci poți încerca să o scoți cu ajutorul gelului antibacterian de mâini, pe bază de alcool. Toarnă o cantitate mică de gel peste pată și tamponează, apoi, cu un o batistă curată până pata dispare.

Nu în ultimul rând, dacă te-ai trezit că ai o pată pe haină de pix cu gel, atunci ține cont că aceasta trebuie spălată cu detergenți speciali. Amestecă apă caldă și amoniac și toarnă peste pată. Freacă bine peticul cu o periuță de dinți, apoi spală haina cu detergent pentru pete.