Home » Life & Style » Ce secrete ascund cabinele de probă. 9 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre aceste locuri

Ce secrete ascund cabinele de probă. 9 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre aceste locuri

Ileana Mladinoiu / 24.03.2021, 07:45
Ce secrete ascund cabinele de probă. 9 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre aceste locuri

Despre locurile de pe planeta noastră, cum ar fi peșterile preistorice, arhivele Vaticanului, galeria regilor din Notre-Dame, s-ar putea realiza tone de documentare, deoarece păstrează secrete incredibile. De ce nu am spune același lucru și despre cabinele de probă, fiindcă au și ele dedesubturile lor, aspecte ignorate de cei care intră în ele.

Ce secrete ascund cabinele de probă

Ați crede că nu suportă comparație Vaticanul cu o simplă cabină de probă. Nimic mai adevărat! Totuși, acest spațiu în care intri singur sau, eventual, cu o prietenă, necesită o atenție mai mare, fiindcă s-ar putea să nu vă mulțumească pe deplin.

Cabinele de probă
Cabinele de probă

1.Oglinzi distorsionante

Mergeți la un magazin de haine ca să vă cumpărați o jachetă. Oglinzile din cabinele de probă sunt foarte înșelătoare, unele vă rafinează formele și probabil că ați observat deja asta sau vi le face mai rotunde. Pentru a influența reflexia pe care oglinzile o vor reda, magazinele se joacă pe înclinația și culoarea lor. Pentru efectul de slăbire, nimic nu ar putea fi mai ușor ca o oglindă foarte subțire (de 4 mm grosime) aplicată pe un suport concav.

Sigur că marile branduri recurg la astfel de subterfugii. Prin urmare, depinde de client să verifice în cabină dacă oglinda nu este oarecum desprinsă de perete pentru a oferi o ușoară înclinație, în sus sau în jos. Acesta este motivul pentru care, în unele magazine, figura dvs. variază între oglinzi.

2.Diferența de iluminare

În acest sens, sunt mai multe tehnici pe care nu toate magazinele le folosesc. Dacă intrați într-o cabină cu o lumină albă foarte strălucitoare, este posibil să observați micile imperfecțiuni de pe față, care vă vor face să credeți că nu are rost să cumpărați obiectul ales.

O lumină palidă nu va reflecta neapărat culorile hainelor la adevărata lor valoare. La fel poziția luminilor va juca un rol important. Dacă luminile sunt cu fața către dvs. (în poziție verticală), vor exista mai puține umbre pe față și vă veți concentra mai puțin pe ea, plus că veți arăta mai bine.

3.Numărul de oglinzi din cabine și magazin

Dacă o cabină are mai multe oglinzi, vreți să rămâneți în ea, să aveți timp să vă priviți din toate unghiurile și să încercați diferite ținute. Cu o singură oglindă în cabină, va trebui să ieșiți și să vă vedeți într-o o altă oglindă, plus că veți face loc altcuiva.

4.Alegerea podelei din cabină

De multe ori vă descălcați atunci când intrați într-o cabină mare. Dacă podeaua este rece (cu gresie) nu este deloc plăcută și nu veți staționa prea mult. Pe podelele mochetate oricine se simțe mai confortabil.

5.Curățenia din cabină

Podeaua este rece sau are un covor plin de pete și praf. În mod inconștient s-ar putea să credeți că, dacă cabinele sunt murdare, la fel sunt și hainele. Acesta este motivul pentru care (de obicei) standurile sunt una dintre cele mai curate zone ale magazinelor.

6.Amplasarea cabinelor

În drumul spre cabine veți întâlni mai multe rafturi. Poate fi un avantaj, deorece din mers mai prindeți un produs. Traseul dvs. dintr-un magazin nu este ales la întâmplare, va trebui să urcați la etaj, de exemplu, pentru a ajunge la o cabină. Problema ține de strategia de marketing a magazinului.

7.Absența oglinzilor în cabine

În unele cabine nu aveți oglinzi și trebuie să ieșiți să vă vedeți cum vă stă cu noua ținută. Acolo, în general, sunteți un pic mai jenată, iar vânzătorii sar să vă sfătuiască. În plus, ceilalți clienți care stau la rând vă pot critica, cu observații de genul „Nu se potrivește deloc cu cămașa aia”. Atunci riscați să vă grăbiți.

8.Numărul de cabine

Cu cât sunt mai multe cabine, cu atât veți sta mai puțin la coadă și veți avea mai multe șanse să vă simțiți confortabil, să cumpărați ceea ce v-ați propus și să nu vă apostrofeze cineva că trebuie să vă grăbiți.

9.Alegerea ușilor sau a perdelelor

Perdelele vă vor face să vă grăbiți sau să vă simțiți stresată că cineva va vedea că vă dați jos hainele. Ușile vă permit să aveți mai mult timp pentru a proba diverse haine. Există magazine în care și o prelată din plastic transparent este bună, dar la un nivel mediu.
(Surse: Alert Tech, BrightSide, Style and Image, Onleds)