Home » Life & Style » Ciocolată caldă simplă sau cu bezele – rețeta. Trucuri utile de care să ții cont pentru a ieși aromată și delicioasă

Ciocolată caldă simplă sau cu bezele – rețeta. Trucuri utile de care să ții cont pentru a ieși aromată și delicioasă

Ileana Mladinoiu / 09.12.2021, 12:51
Ciocolată caldă simplă sau cu bezele – rețeta. Trucuri utile de care să ții cont pentru a ieși aromată și delicioasă

Frigul s-a instalat peste tot, vrei să te încălzești puțin, dar te-ai plictisit de ceaiuri sau de cafea. Atunci te orientezi spre ciocolata caldă pe care dorești să o prepari acasă. Ai mai făcut-o de multe ori, însă nu te-ai arătat prea satisfăcut de gustul și aroma ei. Înseamnă că ceva nu a funcționat așa cum trebuie. Ori nu ai respectat rețeta, care, de fapt, nu este deloc complicată, ori vrei să o îmbunătățești făcând-o, de exemplu, mai cremoasă și mai aromată. În plus, vrei ca ciocolata ta caldă să te reconforteze la maximum.

Ciocolată caldă simplă sau cu bezele – rețeta. Sfaturi și recomandări prețioase

Ciocolata caldă este o băutură care conține cacao sau ciocolată rasă. De obicei, este îndulcită cu zahăr și, pe lângă ingredientele principale, poate să conțină lichior de ciocolată, sirop de ciocolată, unt de cacao.

Ciocolată caldă simplă

Ingrediente ciocolată caldă simplă

Majoritatea băuturilor de ciocolată sunt făcute cu ciocolată albă sau neagră.

Ingrediente pentru două porții:

  • 110 g ciocolată amăruie;
  • 250 ml de lapte;
  • 100 ml de smântâna lichidă;
  • o lingură de zahăr;
  • o esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare ciocolată caldă simplă

Pune laptele în care ai adăugat smântâna, zahărul și esența de vanilie pe foc și lăsă-l să devină fierbinte, având grijă să nu fiarbă. Oprește focul, toarnă jumătate din lapte peste bucățile de ciocolată și praful de sare aflate într-un bol de salată. Așteaptă 3-4 minute, ciocolata începe să se topească. Folosește un tel pentru a amesteca ingredientele astfel încât să obții o compoziție omogenă. Apoi, toarnă ciocolata în restul de lapte. Continuă să amesteci, până la îngroșare.

Nu-ți mai rămâne decât să torni ciocolata caldă în căni/pahare lungi și să te bucuri de aroma ei.

Timpul de pregătire este variabil. În general, primii pași durează aproximativ 5-10 minute maxim. Ultimul pas merge destul de repede.

Ciocolată caldă cu bezele rețeta
Ciocolată caldă cu bezele

Rețetă ciocolată caldă cu bezele

Ingrediente:

  • 500 ml de lapte integral;
  • 50 g de lapte condensat;
  • 100 g de ciocolată neagră;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 2 g extract de migdale;
  • bezele

Mod de preparare

Adaugă într-un vas încăpător laptele condensat, laptele integral, ciocolata mărunțită în prealabil, extractul de vanilie și de migdale. Pune vasul pe aragaz, la foc mic, până ce laptele se încălzește și ciocolata s-a topit în totalitate. Amestecă din când în când pentru ca laptele să nu se lipească de fundul vasului. Toarnă ciocolata caldă în câni și adaugă la final bezele.

Trucuri pentru a face bezele perfecte

Din 4 albușuri, 200 g de zahăr, 1 lingură zeamă de lămâie, esență de vanilie (opțional), prepară astfel bezelele:

Bate albușurile la viteză mică, pentru 2-3 minute, împreună cu zeama de lămâie. Odată ce au început să devină spumă, adaugă zahărul în cantități mici, treptat.

Dupa ce ai adăugat tot zahărul, iar albușul devine lucios și ferm, verifică dacă e gata luând puțin albuș între degetul mare și arătător. Dacă mai are granule de zahăr, ccompoziția mai trebuie mixată.

După ce zahărul s-a topit complet, adaugă puțină esență de vanilie. Pune compoziția într-un pos și formează bezelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dă bezelele la cuptor pentru 2-2:30 ore, la 90 de grade, sau până când devin ferme, fără a-și schimba culoarea. E momentul să le îndepărtezi cu ușurință de pe hârtia de copt.

Ca arome se mai pot folosi: scorțișoara, nucșoara, romul, menta etc.