Home » Life & Style » Sarmale în foi de varză. Trucul lui Cătălin Scărlătescu de la Chefi la Cuțite

Sarmale în foi de varză. Trucul lui Cătălin Scărlătescu de la Chefi la Cuțite

Manolică Anca / 16.12.2020, 18:33
Sarmale în foi de varză. Trucul lui Cătălin Scărlătescu de la Chefi la Cuțite

Chef Cătălin Scărlătescu are o poveste de viață fascinantă. Astăzi este una dintre cele mai iubite vedete din România, însă înainte de a ajunge juratul la emisiunii „Chefi la Cuțite” de la Antena 1, acesta a învățat ce înseamnă, cu adevărat, munca de jos. Iată care este trucul unuia dintre cei mai iubiţi chefi din România în prepararea unor gustoase sarmale în foi de varză.

Sarmale în foi de varză a la Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătecu a împărtășit cu fanii săi trucul pe care îl foloseşte atunci când prepară sarmale în foi de varză, pentru un gust deosebit.

Ingrediente

  • 4 kg de carne tocată de porc
  • 500 g de orez
  • 2 kg de ceapă
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin
Sarmale în foi de varză a la chef Cătălin Scărlătescu
Sarmale în foi de varză a la chef Cătălin Scărlătescu

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare uşor aurie. După ce se lasă puțin la răcit, se amestecă cu carnea tocată, orezul, cimbru, sare și piper. Între timp, se aleg cele mai bune frunze de varză murată care vor fi folosite la învelit. După ce umplutura a fost învelită, se toacă varza murată şi se amestecăm cu bulionul.

Trucul special al lui chef Cătălin Scărlătescu este acela că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, care va da sarmalelor un gust absolut deosebit. Se așază în oală, pe rând, un strat de varză, peste care se adaugă câteva foi de dafin, după care se așază în mijloc o bucată generoasă de afumătură și un strat de sarmale. Se repetă apoi cu un strat de varză şi unul de sarmale până când se umple oala. La final, se adaugă apă și puțin ulei, după care se băgă la cuptor.

După aproximativ 4 ore de fiert, sarmalele vor fi gata de savurat!

Rețetă de cozonac după chef Cătălin Scărlătescu

Dacă respecți pașii simpli din această rețetă de cozonac după chef Cătălin Scărlătescu, rezultatul va fi unul fabulos!

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 5 ouă
  • 250 de g de zahăr
  • 450 de ml de lapte
  • 60 de grame de drojdie
  • 300 de grame de unt belgian
  • 500 de g de nucă
  • 200 de g de rahat
  • 150 de g de ciocolată belgiană
  • 30 de g de portocale confiate
  • 30 de g de coajă de lămâie
  • stafide
Ingredientul surpriză, pentru cozonaci a la Cătălin Scărlătescu
Ingredientul surpriză, pentru cozonaci a la Cătălin Scărlătescu

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de cozonac, nu trebuie decât să se urmeze următorii pași simpli. Întâi, se amestecă drojdia cu o sută de mililitri de lapte și cu făină. Compoziția obținută se lasă la crescut la cald până ce își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul și se amestecă până se dizolvă. Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare. Apoi, se pune făina într-un vas și se adaugă, pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul și ingredientul surpriză – portocala confiată. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic. Compoziția se lasă la dospit în jur de o oră.

Se ia o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, apoi se pune peste crema obținută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide, apoi se rulează. Se secționează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou. Se așează apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut, tava se pune la cuptor pentru circa 45 de minute – o oră, la 160 grade.

Spor în bucătărie și poftă bună!