Home » Life & Style » Timp liber » Alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare. 5 produse pe care e bine să le eviți seara

Alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare. 5 produse pe care e bine să le eviți seara

Violeta Badea / 26.03.2021, 17:47
Alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare. 5 produse pe care e bine să le eviți seara

Alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare. 5 produse pe care e bine să le eviți seara. Nutriționiștii ne recomandă să nu consumăm nimic după ora 18, deoarece ne putem alege cu anumite afecțiuni și cu câteva kilograme în plus. Dacă pofta e mare și nu vă puteți stăpâni, atunci încercați măcar să evitați aceste alimente pe care vi le vom enumera mai jos.

Alimente pe care să nu le consumi înainte de culcare

Specialiștii averizează că nu este bine să consumăm alimente picante sau alimente pline de grăsimi înainte de culcare, deoarece apare balonarea și starea de disconfort. De asemenea, acest obicei crește riscul de stop cardiac, deoarece după masă corpul lucrează pentru a digera mâncarea. Dacă totuși programul nu îți permite să mănânci până în ora 18, atunci poți consuma ceva înainte de culcare. Însă, există numite alimente pe care trebuie să le evităm cu orice preț seara. În continuare vă vom prezenta care sunt acestea.

Ce alimente nu e bine sa consumi inainte de culcare
Ce alimente nu e bine sa consumi inainte de culcare

1. Ciocolata neagră

În primul rând, ciocolata ar trebui evitată seara pentru că te poți alege cu kilograme în plus. În al doilea rând, specialiștii avertizează că poți avea coșmaruri. De ce? Ei bine, acest aliment conține cafeină, iar aceasta este direct răspunzătoare pentru a visele urâte care ar putea să ne tulbure somnul. Trebuie să menționăm faptul că durează undeva între șase şi zece ca cofeina să se elimine din corp. De asemenea, ciocolata mai conține și teobromină, substanţă care creşte ritmul cardiac. Dacă totuși ai poftă de ceva, atunci ai putea să încerci sucul de merişoare şi nucile.

2. Carnea de vită

Carnea de vită este o proteină excelentă și o sursă ideală de fier, însă nu este recomandat să o consumi seara. Acest aliment este digerat destul de greu de organism,iar acest lucru implică timp. Consumul de carne înainte de culcare te face să te trezești mai obosit dimineața, deoarece organismul va lucra la digestia și prelucrarea ei. Dacă ai poftă de puțină carne seara poți alege pieptul de pui sau de curcan, deoarece conțin mai puține grăsimi.

3. Sosurile picante

Dacă iubești mâncarea picantă, atunci alege să le consumi la prânz sau până în ora 18. Specialiștii avertizează că mâncărurile picante şi sosul iute provoacă vise urâte. Explicaţia este aceea că alimentele picante modifică temperatura corpului şi activitatea creierului este perturbată, iar din această cauză apar visele urâte. De asemenea, sosurile picante pot declanșa refluxul acid, chiar și în timpul nopții.

4. Brânza

Un alt aliment care nu este recomandat pentru consum seara este brânza. Se spune că aceasta provoacă coşmaruri sau vise ciudate. Un studiu a arătat că nu toate brânzeturile intră în această categorie, ci doar cele care au un conținut ridicat de grăsimi saturate.

5. Pastele

Pastele au un conținut important de carbohidrați, de aceea nu este bine să le consumați înainte de culcare. Explicația este aceea că aceste substanțe nutritive se vor depozita sub formă de grăsimi. Cel mai indicat este să consumați acest aliment înainte de desfășurarea unei activități fizice. De asemenea, pastele provoacă coșmaruri.