Home » Sănătate » Cele mai toxice alimente. Specialiștii atrag atenția în mod deosebit asupra acestor produse

Cele mai toxice alimente. Specialiștii atrag atenția în mod deosebit asupra acestor produse

Violeta Badea / 16.02.2021, 10:56
Cele mai toxice alimente. Specialiștii atrag atenția în mod deosebit asupra acestor produse

Cele mai toxice alimente. Specialiștii atrag atenția în mod deosebit asupra acestor produse. În alimentația noastră zilnică se regăsesc anumite alimente extrem de toxice. Deși sunt foarte gustoase și multe persoane le cumpără, aditivii alimentari pe care le conțin pot duce la probleme de sănătate foarte grave. În acest articol veți afla care sunt cele mai toxice alimente pe care trebuie să le evităm.

Cele mai toxice alimente

Atunci când mergem la cumpărături avem tendința de a alege alimentele cele mai proaspete, cu un aspect fizic păcut și cu un miros excelent. Ei bine, iată că unele produse prezintă toate aceste calități, dar, de fapt, sunt foarte toxice pentru organismul nostru.

Din păcate, România se află în topul unui clasamentului european în privința bolilor de cancer, a precizat Sorin Mierlea, presedintele InfoCons. Produsele cele mai periculoase pentru sănătate sunt produsele de preparate din carne, a spus acesta pentru ziare.com. Iată câteva dintre cele mai nocive alimente:

  • crenvuștii
  • parizerul
  • salamul
  • băuturile acidulate
  • dulciurile
  • produsele de patiserie

Aceste produse sunt și printre cele mai cumpărate, tocmai de aceea topul de mai sus este cât se poate de real. Astfel de alimente au un conținut ridicat de aditivi alimentari care sunt foarte periculoși pentru sănătatea noastră.

Specialistii atrag atentia asupra alimentelor nocive pe care le consumam zilnic
Specialistii atrag atentia asupra alimentelor nocive pe care le consumam zilnic

Ce spun specialiștii

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat că cele mai dăunătoare alimente sunt produsele procesate. De asemenea, E-uri sunt cele care influențează gustul produsului, dar sunt foarte nocive pentru organismul uman.

„Dulciurile sunt si ele foarte nocive. Pana la urma, periculos e tot ce inseamna alimente procesate. Celebrele E-uri ne fac sa credem ca un produs este bun, ca este gustos, ca arata bine dar pana la urma ajungem sa ingrosam randurile spitalelor. Din pacate suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la tot ce inseamna statistica cu privire la incidenta bolilor de cancer” a precizat Sorin Mierlea.

Președintele InfoCons atrage atenția și asupra aditivilor alimentari. Aceștia au rolul de a crea ideea de plăcere. În salamuri sau brânzoaice regăsim sare sau zahăr, iar acestea creează dependența. De asemenea, o altă problemă pe care o avem este aceea legată de prezența E-urilor.

Fiecare produs conține un anumir număr de E-uri, însă noi consumăm mai multe produse pe parcursul zilei. Dacă le adunăm, acestea sunt un adevărat dezastru pentru organism, iar în cele din urmă conduc la apariția obezității. În plus, pot apărea boli deosebit de grave, precum: diabetul sau a bolile cardiovasculare.

„La un sandwich facut unui copil putem sa ajungem la 40 si ceva de aditivi. La o masa de sarbatori sau de duminica in familie putem sa ajungem la 170 de E-uri”, a explicat specialistul.

Sorin Mierlea îi sfătuiește pe oameni să citească eticheta și să vadă exact ce cumpără, deoarece este foarte important să vedem câte E-uri are fiecare produs.

„Cred ca fiecare dintre noi am putea sa fim putin mai atenti, mai responsabili, sa citim eticheta, sa vedem cate E-uri contine un produs si sa alegem in cunostinta de cauza. Mai ales pentru copiii nostri, pentru parintii si pentru bunicii nostri, daca pentru noi nu suntem foarte atenti”, a spus presedintele InfoCons.

OMS avertizează

Organizatia Mondiala a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra pericolului la care se expun oamenii. Experții au venit în ajutorul populației și au alcătuit o listă cu cele mai nocive alimente, dar gustoase în același timp. Iată care sunt acestea:

  • Cartofi prăjiți
  • Cartofi copți
  • Chipsurile din cartofi
  • Cerealele
  • Pâinea prajită
  • Biscuiții
  • Painea albă
  • Cafeaua