Home » Știri » Cine este femeia ucisă la Capitoliu în SUA

Cine este femeia ucisă la Capitoliu în SUA

Violeta Badea / 07.01.2021, 11:25
Cine este femeia ucisă la Capitoliu în SUA

Cine este femeia ucisă la Capitoliu în SUA. Miercuri ar fi trebuit să aibă loc Congresul american pentru validarea voturilor de la alegerile prezidenţiale. Însă, în timpul şedinţei de la Washington, zeci de susţinători ai lui Donald Trump au recurs la violenţe care s-au soldat cu patru persoane ucise, iar 14 poliţişti au suferit răni grave. Printre victime s-a aflat o femeie care a fost împuşcată în piept. Din păcate, femeia a decedat câteva ore mai târziu.

Cine este femeia ucisă la Capitoliu

Femeia care a murit miercuri după ce a fost împuşcată chiar în sediul Congresului Statelor Unite ale Americii (SUA), la Washington, se numea Ashli Babbitt. Aceasta era o susţinătoare declarată a lui Donald Trump şi locuia în sudul Californiei.

„Femeia era Ashli Babbitt, care a fost militar timp de 14 ani şi a efectuat patru desfăşurări cu armata aerului americană”, conform canalului de televiziune KUSI care a luat legătura cu soţul ei.

Cine este femeia ucisă in timpul Congresului SUA pentru validarea voturilor de la alegerile prezidentiale
Cine este femeia ucisă in timpul Congresului SUA pentru validarea voturilor de la alegerile prezidentiale

Ashli Babbitt se pare că nu a fost identificată oficial de poliţişti. Femeia locuia în regiunea San Diego, din sudul Californiei, împreună cu soţul său care a numit-o ca „o partizană hotărâtă a preşedintelui Trump”. El se pare că nu împărtăşa aceeaşi pasiune pentru politică, deoarece nu a fost prezent la protestele de la Washington.

În timp ce aleşii urmau să valideze victoria preşedintelui ales Joe Biden la scrutinul care a avut loc în luna noiembrie, zeci de susţintători ai lui Donald Trump au forţat intrarea şi au reuşit să treacă de cordoanele de securitate. Aceştia s-au îndreptat furioşi spre sala unde se ţinea şedinţa şi au oprit sesiunea comună a Congresului. Scenele care au urmat sunt greu de descris. Poliţiştii care asigurau siguranţa celor care participau la şedinţă aveau arma în mână, dar nu se ştie încă cine a ucis-o pe Ashli Babbitt. La aflarea veştii, soacra victimei a declarat pentru The Post că nimeni din DC nu l-a anunţat pe fiul ei, ci că a aflat de la televizor.

Pe contul său de Twitter, femeia avea o imagine de „veterană” şi „libertariană”, afişându-şi iubirea şi devotamentul pentru ţara sa. Recent, ea a retransmis numeroase mesaje de pe Twitter ale unor persoane care mergeau la Washington pentru a protesta la cererea lui Donald Trump. Era în permanentă legătură pe această reţea de socializare cu cei care urmau să ajungă la protestul de la Washington. Babbitt chiar i-a transmis unei femei care era mâhnită, deoarece i s-a anulat zborul:

„Nimic nu ne va opri. Ei pot încerca, încerca, încerca, dar furtuna este aici şi coboară spre Washington în mai puţin de 24 de ore. De la întuneric la lumină!”, a scris femeia pe contul său de Twitter.

După câteva ore de la incidente, clădirea a fost securizată, iar în Washington a fost decretată stare de asediu şi circulaţia a fost imediat restrânsă în oraş. Congresul Statelor Unite ale Americii a validat formal, în final, victoria de la scrutinul din noiembrie a lui Joe Biden.