Home » Știri » De ce apar negii și ce putem face pentru a preveni aceste probleme

De ce apar negii și ce putem face pentru a preveni aceste probleme

Violeta Badea / 11.01.2021, 11:09
De ce apar negii și ce putem face pentru a preveni aceste probleme

De ce apar negii și ce putem face pentru a preveni aceste probleme. Problemele dermatologice sunt cele mai neplăcute afecţiuni ale pielii. Bolile de piele nu doar că îţi distrug sănătatea, ci te afectează şi din punct de vedere estetic. Din păcate, sunt cele mai comune, iar în acest articol vom vorbi de negi sau veruci, aşa cum li se mai spune. Copiii şi adolescenţii sunt cei mai sensibili la apariţia acestor probleme, deoarece sistemul imunitar nu este încă dezvoltat.

De ce apar negii

Specialiştii au declarat că trei din patru persoane se confruntă cu apariţia negilor. Verucile reprezintă mici excrescente ale pielii. Aceștia nu sunt în general periculoşi, sunt non-canceroși și dispar de la sine după o perioadă de timp. Cei mai des întâlniţi negi sunt cei care apar pe degete. Aceştia pot apărea la orice vârstă, dar vârstnicii sunt cei mai feriţi de această problemă.

Majoritatea negilor dispar după un an sau doi şi nu afectează în niciun fel organismul. Însă, la alte persoane problema poate persisita ani întregi sau pot reapărea atunci când se aşteaptă mai puţin. Se spune că verucile au apărut încă din timpul romanilor, iar cele mai des întâlnite simptome sunt: mâncărimile, senzații de presiune sau, în unele cazuri, pot fi dureroase.

Negii sunt infecţii ale pielii Human Papilloma Virus(HPV). Acest virus provoacă cancerul de col uterin, dar care, atenţie, nu înseamnă că verucile se transformă în cancer, spun dermatologii. Sunt aproximativ 180 de tipuri de HPV, iar dintre aceste tulpini una determină apariţia negilor. Virusul se transmite prin contact direct sau atingerea obiectelor contaminte. După ce luăm contact cu virusul, poate dura între două săptămâni și șase luni până la apariţia unui neg.

Pentru tratarea negilor putem folosi paste sau pudre din farmacii
Pentru tratarea negilor putem folosi paste sau pudre din farmacii

Prevenirea şi tratarea negilor

Cel mai important în prevenirea apariţiei acestor veruci este să avem un sistem imunitar puternic. Atunci când funcţionează corect este capabil să identifice şi să distrugă virusul. Dacă vă ştiţi cu un sistem imunitar slăbit puteţi apela la vitaminele, mineralele si suplimentele pe care vi le recomandă medicii. De asemenea, mare atenţie şi la alimentaţie. Este recomandat tuturor să consume cât mai multe legume şi fructe bogate în vitamine.

Pentru a scăpa de negi este necesar să vă adresaţi medicului. Acesta vă poate recomanda anumite pudre sau paste pentru îndepărtarea verucilor. Majoritatea acestora conţin acid salicilic, care înmoaie şi dizolvă celulele cutanate dezvoltate în exces.

Metode profesionale de tratament

Unii negi, însă, nu pot fi eliminaţi prin aceste metode care sunt la îndemâna oricui. Aceştia trebuie examinați de către un medic specialist și îndepărtați prin metode profesionale.

  • Crioterapia – metoda se foloseşte, în special, pentru tratarea diferitelor leziuni articulare sau musculare. În cazul nostru presupune înghețarea negului prin aplicarea de nitrogen lichid cu o temperatură de -196°C. Eliminarea negului se face prin distrugerea keratinocitelor infectate cu virusul HPV sau prin inducerea inflamației locale, care provoacă un răspuns imun eficient. Pentru a scăpa definitiv de neg sunt recomandate trei-patru tratamente
  • Imunoterapia – presupune injectarea unor antigeni în interiorul negului cu scopul de a provoca apariția unui răspuns imun
  • Intervenţa chirurgicală – se realizează prin folosirea unui ac electric. Metoda poate fi dureroasă şi se face prin anestezie