Home » Life & Style » Astrologie: Mercur retrograd în Gemeni 30 Mai – 23 Iunie 2021. Reevaluăm, regândim și reanalizăm idei și planuri vechi

Astrologie: Mercur retrograd în Gemeni 30 Mai – 23 Iunie 2021. Reevaluăm, regândim și reanalizăm idei și planuri vechi

Astrolog D. Mădă / 31.05.2021, 16:47
Astrologie: Mercur retrograd în Gemeni 30 Mai – 23 Iunie 2021. Reevaluăm, regândim și reanalizăm idei și planuri vechi

S-au scris texte, rime și piese muzicale în jurul acestei planete. Este cea mai rapidă când vine vorba de rotirile în jurul Soarelui, dar nu deține titlul de cea mai călduroasă planetă. O planetă care ne pune abilitățile de matematicieni la încercare (o zi echivalează cu 59 de zile pământene, iar 1 an cu doar 88 de zile pământene). Dacă vă mai spun că este cea mai populară asociere cu noțiunea de „retrograd”, cunoașteți deja răspunsul.

Mercur retrograd în Gemeni, 30 Mai – 23 Iunie 2021

Din 30 Mai, Mercur (comunicare, gândire, învățat) își începe “saltul înapoi” ținând cu orice preț să verifice dacă expresia “A fost odată ca niciodată …” mai este de actualitate pentru fiecare în parte. Își redeschide bucuros agenda de lucru, având o curiozitate deosebită asupra situațiilor de viață care necesită a fi revizuite, reanalizate sau regândite. E un fel de expert în a face audit la modul cum se desfășoară ciclul vieții.

Din cutia poștală a lui Mercur Rx în Gemeni ne sunt livrate multe mesaje menite să ne readucă aminte de lucrurile (gânduri, planuri, idei, contracte, parteneriate) importante pe care le-am uitat, sau care poate au rămas nespuse, private de șansa de a ne servi scopului ales.

Mercur retrograd în Gemeni 30 Mai - 23 Iunie 2021
Mercur retrograd în Gemeni

Astfel, cu Pluton și Saturn retrograd, iar acum și Mercur, este o perioadă numai bună de reorganizare, de a conștientiza ce mentalități, obiceiuri și atașamente toxice au nevoie de dizolvare (Pluton), reconstruind/reconfigurând în locul lor o structură sau politică de viață nouă (Saturn), care să reflecte propria voce interioară.

Mercur retrograd este precum un “pod” care poate readuce în atenție trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat, facilitând acum rezolvarea sau corectarea acelor situații restante sau nefilizate. Este oportun să revizuim obiectivele actuale, proiectele mai vechi sau planurile abandonate din motive personale sau influențate de factori externi. Putem găsi acum soluții mult mai practice sau inedite, dând dovadă de flexibilitate și curaj.

Efectele resimțite

Gemenii sunt un semn de aer dual, iar energia lor este axată pe latura mentală (sistemul nervos). Astfel, înainte de a ne aventura pe mai departe este important să ne dozăm energia. Echilibrul emoțional poate suferi, dacă înghesuim în câteva ore pe zi nevoi, dorințe și „trebuie să-uri” care nu suportă amânare tocmai pentru că nu ne gestionăm timpul corect.

Este benefic să lucrăm prompt pe acel orar care să ne ofere timp/libertate de a fi mulțumiți de calitatea muncii noastre, și de a traversa podul lui Mercur.
Meditația, yoga sau pilates pot fi câteva repere de terapii holistice, contribuind la o mai bună activitate a funcțiilor cognitive.

În egală măsură, pentru unele persoane pot funcționa foarte bine plimbările în parc sau a asculta o compoziție muzicală clasică , toate fiind binevenite pentru a „goli mintea” de reziduurile acumulate.

Mercur retrograd în Gemeni. Cunoaștere
Mercur retrograd în Gemeni. Cunoaștere

Perioadele retrograde ne învață cum să cultivăm arta răbdării acolo unde poate nu o manifestam sănătos sau echilibrat în raport cu propriul sine, iar acum mai mult ca niciodată este necesar sa fim blânzi și răbdători cu sufletul nostru, dar și cu cei de lângă noi – “Cine vorbește de bine pe alții îi face mai buni”.

Cu Mercur retrograd mintea poate să “zboare” mai mult în trecut, decât în prezent. Deși spunem adesea că “trecutul este trecut”, sub influența Gemenilor și a lui Saturn Rx în Vărsător ne putem reconecta cu amici, prieteni sau persoane dragi care ne pot susține benefic în această etapă de viață. Atenție însă la acele relații care s-au încheiat din motive toxice!

Mercur în Gemeni este prins în mrejele lui Neptun (intuiție, vise, iubire necondiționată, iluzie) (aproape tot intervalul retrograd, în special pe 05.06 și 07.07), una spunem și alta se înțelege (sau altul este adevărul).

Uneori și interpretarea semnelor poate fi diferită, iar calea care poate funcționa acum este să (re) învățăm să avem încredere în propria intuiție, în natura simplă a fenomenelor, să ne citim valorile și intențiile până la capăt. Să nu ne ia prin surprindere haosul care de multe ori nu este cel mai atrăgător lucru pe care ni l-am dori.

Mercur retrograd în Gemeni. Planuri
Planuri

Recomandări prețioase

Ca în sala de cinema avem ocazia să urmărim ce se întâmplă, să fim părtași inactivi la o aventură, lăsându-ne mai mult sau mai puțin impresionați de evoluția personajelor și a poveștii în sine.

Privind detașat, fără să cunoaștem scenariul, ne putem da cu părerea mult mai ușor, lucru care se schimbă în momentul în care ne vine rândul să jucăm în propriul rol, în viața reală.

Deoarece nu putem fi și creatori de acțiune și observatori în același timp, în perioada următoare este recomandat să luăm în calcul a doua poziție menționată. Să observăm cum se desfășoară evenimentele zilnice, ce anume ne dă energie și încredere, și ce anume ne obosește, cât de mult suntem aliniați propriilor gânduri și dorințe vs ce trăim.

Mercur retrograd în Gemeni. Reevaluare
Mercur retrograd în Gemeni. Reevaluare

În plus, nu este un moment oportun (acolo unde se poate) pentru:
-semnarea contractelor noi
-achiziționarea de aparate electrocasnice și electronice noi, existând riscul ca odată ajunși acasă să constatăm că nu este ce ne-am dorit sau chiar să aibă un defect nedepistat în timp real.

Repararea celor vechi sau care nu funcționează în parametri normali este de bun augur.
Odată ce vom ieși din sezonul eclipselor , iar Mercur își reia mersul direct, “ceața” se mai risipește, ne limpezim gândurile și vedem luminița de la capătul tunelului (undeva după data de 25 Iunie).

Vom înțelege tot ce nu am înțeles în toată această perioadă de observare – “a-ha despre asta a fost vorba”.

De multe ori Mercur retrograd este menționat când ceva merge pe dos, putând fi mai ușor asociat cu un personaj viclean care ne pune bețe în roate. Cu toate acestea, el este asemeni personajelor suport din basmele populare, ne ajută să înțelegem cum funcționează lucrurile, să vedem și dincolo de clepsidra timpului , să ne (re)cunoaștem punctele slabe pentru a le transforma în oportunități.

Sri Vasudeva spune “Nimic nu se schimbă fără dorința de schimbare. Dorința este o forță foarte puternică pe care vrem să o menținem în procesul schimbării.”

Sursa foto (prima): cosmicpsychic.com.