Home » Life & Style » Care sunt cele mai frumoase 5 grădini zoologice din România. Unde se află și cum se face accesul publicului

Care sunt cele mai frumoase 5 grădini zoologice din România. Unde se află și cum se face accesul publicului

Voicu Costin / 14.03.2022, 12:55
Care sunt cele mai frumoase 5 grădini zoologice din România. Unde se află și cum se face accesul publicului

Grădinile zoologice din România sunt un punct important de atracție pentru numeroși turiști. Ele sunt vizitate de oameni de toate vârstele. Animalele și păsările din grădină reușesc să atragă admirația și bucuria copiilor. Adesea, ele sunt hrănite de către cei mici sub îndrumările angajaților. Care sunt cele mai frumoase grădini Zoo din România?

Cele mai frumoase grădini zoologice din România

Grădina zoologică din București

Multe dintre grădinile zoologice din România au fost deschise în perioada comunistă. Cea din București a fost deschisă în 1955, în timp ce Grădina zoologică din Oradea a fost deschisă în 1962, iar cea din Târgu-Mureș în 1964.  În prezent, există peste 10 de grădini Zoologice în România.

Grădina zoologică din București găzduiește peste 40 de specii de mamifere, peste 9000 de specii de reptile, o colecție impresionantă de pești, păsări, amfibii și nevertebrate. Se află în sectorul 1 din București. Poate fi vizitată în fiecare zi de la ora 9:00 la ora 19:00, iar prețul este de 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii, elevi, studenți sau pensionari.

Grădina zoologică din Craiova

A fost inaugurată în anul 1906 și este una dintre cele mai vechi din țară. Inițial, a fost doar un punct zoologic cu câteva animale. În anii 1960 a fost populată cu lei, maimuțe și struți, iar după 1989 au fost aduse lame, jaguari, struți africani și alte specii de animale. Acum există 244 de exemplare de păsări și animale. Accesul publicului la Grădina Zoologică din Craiova este gratuit, iar programul este non stop, cu excepția sărbătorilor.

Grădina zoologică din Oradea

La grădina zoologică din Oradea există mamifere carnivore şi erbivore, păsări exotice, șerpi, țestoase sau pești.  Oamenii pot adopta un animal de la această grădină zoologică, în sensul că pot dona o sumă de bani care va fi folosită pentru hrană și cele necesare animalului. Un bilet pentru adulți costă 18 lei, iar pentru un copil 9 lei, iar grădina oferă posibilitatea copiilor de a se plimba pe ponei, pentru suma de 15 lei timp de 10 minute.  Se află pe stradă Matei Basarab, nr 1, în Oradea, iar programul este zilnic de la 9 la 19:00.

Grădina zoologică din Târgu Mureș, cea mai mare din țară

Târgu Mureș se laudă cu cea mai mare grădină zoologică din România. În 2016, grădina a fost inclusă pe harta mondială a grădiniilor zoologice. A fost prima grădină zoologică din România care a fost inclusă în această hartă.

Grădina zoologică din Târgu Mureș găzduieşte în jur de 500 de animale din 80 de specii. Ea a fost înfiinţată în anul 1964. Se întinde pe mai mult de 40 de hectare și atrage peste 200.000 de vizitatori anual. A fost modernizată în perioada 2013-2016. Situată pe stradă Verii din Târgu Mureş, grădina zoo poate fi vizitată zilnic între orele 09:00 şi 20:00.

Prima grădina zoologică din România, la Sibiu

A fost prima grădina zoo din România, înființată în anul 1929 în pădurea Dumbravă. Această grădină zoologică oferă un mediu prielnic animalelor.

Pot fi întâlnite aproximativ 135 de animale. Printre acestea se numără: țestoasă de Florida, pitonul tigrat, cinteză, babuinul imperial, iar printre exemplarele foarte rare, care nu pot fi găsite la alte grădini zoologice din România, se numără lupul iberic și cămila. Grădina este un important punct turistic pentru orașul Sibiu.

Turiștii care o vizitează se pot relaxa pe o terasă amenajată chiar pe malul lacului, în incinta grădinii.