Home » Life & Style » Timp liber » 3 locuri bântuite din București. Ce fenomene stranii s-au petrecut aici

3 locuri bântuite din București. Ce fenomene stranii s-au petrecut aici

Manolică Anca / 20.11.2020, 11:12
3 locuri bântuite din București. Ce fenomene stranii s-au petrecut aici

Unele fenomene aparent fără explicaţie sau întâmplări care îţi taie respirația au legat poveşti cu iz de paranormal în jurul unor clădiri importante din Capitală. Iată 3 locuri bântuite din București în care s-au petrecut fenomene neobișnuite. Nu mulți ar avea curaj să asculte astfel de povești.

3 locuri bântuite din București. Hotelul Cișmigiu

O legendă macabră înconjoară Hotelul Cişmigiu din București. Istoria spune că, în jurul berăriei Gambrinus, construită de Ion Luca Caragiale, s-a ridicat Hotel Palace, denumit mai târziu Hotel Cişmigiu. Constuirea acelui hotel a reprezentat un mare pas pentru modernismul românesc.

Din cauza localizării centrale, clădirea a fost exploatată la maximum, fără a fi și îmbunătățită sau consolidată. Astfel, grandiosul Hotel Cişmigiu s-a închis în 1970. După revoluţie, în 1990, hotelul a fost dat Academiei de Teatru şi Film, servind drept cămin pentru studenţi.

Legenda spune că, într-un weekend, atunci când studenţii erau plecaţi, hotelul a fost pătat de o energie negativă foarte mare. O studentă din Republica Moldova, din prima sau a doua generaţie de studenţi moldoveni de la actorie, s-a prăbuşit în casa liftului.

Aceasta nu a murit pe loc, ci a îndurat trei ore de chinuri groaznice de la nefericitul eveniment. Deși a strigat din toate puterile ei, trei ore, după ajutor, nimeni nu a auzit-o, aceasta decedând într-un final. Pasionaţii de paranormal explică cum acel eveniment a făcut ca fenomene greu de explicat în cuvinte să apară tot mai des în hotel: ţipetele care se aud parcă de nicăieri, dar totodată pară atât de aproape, îţi frâng inima.

Hotelul Cișmigiu este bântuit de spiritul unei tinere care a strigat trei ore după ajutor, dar nimeni nu a salvat-o
Hotelul Cișmigiu este bântuit de spiritul unei tinere care a strigat trei ore după ajutor, dar nimeni nu a salvat-o

Fantomele, chiriaşe în Casa Poporului

Alte legende urbane susțin că şi Palatul Parlamentului este bântuit de fantome. Acestea apar noaptea pe coridoarele imensei clădiri, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate. Personalul care lucrează pe tura de noapte povesteşte că aceste fantome au început să-şi facă simţită prezenţa cu ceva ani în urmă.

„Anca‟ este una dintre ele. Potrivit povestirilor, năluca este o tânără de 20 de ani, îmbrăcată într-o rochie de vară cu desen floral, care se arată doar personalului în uniformă şi cere ajutor.

3 locuri bântuite din București. Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

Istoria nescrisă a Centrului Vechi vorbește despre „sufletele chinuite” din cotloanele întunecate ale caselor de pe Strada Franceză, de la numerele 13 şi 14.

Cunoscătorii acelor locuri vorbesc de aproximativ 203 spirite de copii care ar bântui această casă. Se spune că acolo a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de proprietarul casei, Stavrache Hagi-Orman. Se spune despre acesta că era un om foarte rău, care ținea copiii nemâncaţi până la epuizare, în timp ce acesta se desfăta cu ţipetele lor de foame.

Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă mai aud răsunând vocile ascuţite ale copilașilor care strigă „Vrem apă! Apă!”